Evergreen Plaza

Evergreen Plaza
Evergreen Plaza
Evergreen Plaza
Evergreen Plaza
Evergreen Plaza
Evergreen Plaza

LOCATION:
Torrington, WY

DETAILS:
A 24,000 sf assisted-living facility projected to open in summer 2021 will allow Torrington, WY, area residents to remain in the region. An independent-living facility will be renovated.

SERVICES:
Architecture
Construction Administration Services
Cost Estimating, Schematic
Electrical Engineering
FF & E
Interior Design
Mechanical Engineering

Share

An assisted-living facility projected to open in summer 2021 will allow Torrington, WY, area residents to remain in the region, close to family and friends.

The 30-apartment Evergreen Plaza will be adjacent to Evergreen Court, an independent-living facility. Evergreen Court also is being renovated with completion expected in fall 2021.

Evergreen Plaza will operate under the aegis of the Goshen Care Center Joint Powers Board and fill a gap in the local senior-care system. Three different levels of rooms will be offered to single and married residents, ranging from studio apartments to rooms with more space and amenities such as an outdoor porch. The rooms will be arranged in three pods with a connecting link joining them.

Evergreen Plaza will offer residential living and a dining room. A movie theater will double as a chapel with a Great Room for smaller gatherings. It will include a fireplace with a game table. Each pod also have a gathering area for residents who want to watch television or play cards. A walking track will circle the building with raised-garden beds planned.

The kitchen that served Evergreen Court will be used as a warming facility and for snacks. Meals for both facilities will be produced in the Evergreen Plaza building. Laundry services also will move to the new building. Amenities such as a salon and bathing spa will be constructed in the renovated Evergreen Court.

Welcoming “homey” colors were chosen for the facility with a dark walnut stain for the vinyl and laminate coverings. Wood-wrapped accents were selected for key areas of the new spaces. The walls will be painted a cozy cream with accents of dark teal, evergreen, ochre, and a warmer neutral to help with wayfinding. The fireplace will have a stone surround while the carpet will offer a brown and tan background and organic pattern.

Evergreen Court received its name from a large pine tree located on its campus. Care was taken to make sure the tree will remain in place as Evergreen Plaza is constructed.

Project Accountability Team

Go to Top